Pokloni: Geste koje pričaju kad ne možemo naći prave riječi

Bez obzira na to poklanjate li ili primate poklon, osjećaji zahvalnosti i sreće su neizbježni. Istina, novcem se možda ne može kupiti sreća – ali može pravi dar!

Postoji li bolji osjećaj od šuškavog paketića namijenjenog vama, uzbuđenja raspakiravanja i osmijeha na licu kad otvorite poklon? Svi vole drivanje, neovisno o prigodi! Darovi su jezik ljubavi, a poklon postaje fizički simbol koji obilježava trenutak i priča umjesto vas.

Zašto i kada darujemo?

Priznajte, trebamo li izgovor da nekoga razveselimo? Osim godišnjica, obljetnica, blagdana i rođendana, svaki je dan razlog da onima koje volimo i cijenimo nešto poklonimo. No, zatrebate li ipak nekada dodatan motiv, sjetite se sljedećeg – Kada vidimo koliko primatelj blista od radosti dok otvara naš dar, u nama raste osjećaj zadovoljstva. To oslobađa endorfine u mozak rezultirajući istim euforičnim osjećajima koje doživljavamo kada se zaljubimo u nekoga ili postignemo nešto veliko. Sjajno, zar ne?

Znate li kakve darove vole muškarci, a kakve žene?

Za razliku od žena koje su u srcu romantične i emotivne, muškarci su većinom praktične prirode pa preferiraju korisne darove, bilo da se radi o onima koje mogu koristiti ili pojesti i popiti u dobrome društvu. Ženu ćete impresionirati atraktivnim ukrasnim predmetom, sjajnom kutijom ili papirom za umatanje, ali da biste impresionirali muškarca, morate prvenstveno gledati da poklon bude koristan. Ništa lakše, Gifterija ekipa ih ima pregršt, a još se nijedan muškarac nije bunio.

Zašto je darivanje važno i u poslovnom svijetu?

Tvrtke i marketinški stručnjaci već se dugo oslanjaju na moć darivanja kako bi osigurali bolje odnose s potencijalnim i postojećim klijentima te kako bi se zahvalili za uspješnu suradnju. Kada se koristi kao dio cjelokupnog marketinga ili s ciljem zadržavanja zaposlenika, darivanje može biti vrlo učinkovito u smislu povrata ulaganja i zadovoljstva. Mnogi menadžeri i tvrtke koriste upravo darivanje kako bi iskazali zahvalnost članovima svog tima. To dokazano pomaže da ljudi shvate svoju važnost za tvrtku, ali i poboljšaju svoj učinak. Darivanje je još uvijek snažan dio naše kulture, a dok su se vrste darova i prilike za darivanje mijenjale tijekom godina, ostala je konstanta, a to je da se darivanjem ljudima izmami osmijeh na lice. Dakle, vi biste mogli biti razlog zašto se vaši kupci danas smiješe!

Sad kad smo zaključili da darivanje čini sretnima sve, i one koji daruju i one koji dar primaju nema razloga da ne pregledate našu galeriju ili Instagram profil @gifterija i pronađete idealan dar za svoje poslovne partnere. Rado ćemo vam pomoći u odabiru i slaganju personaliziranih poslovnih darova bilo gdje u Hrvatskoj. Imate li pitanja ili trebate savjet i ideju, javite se našim gifterija majstoricama za darivanje – Iva i Ana su udaljene nekoliko klikova.